Koninklijke onderscheidingen in wamel (2006)

Op de vooravond van Koninginnedag 2006 daalde er een ware lintjesregen neer op Wamel. Voor dorpse begrippen was het zelfs een heuse stortbui: er werden maar liefst drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Thomas Steenkamp.“Ze zeggen wel eens dat Wamel wat achteraan bungelt, maar niet bij de koningin. En bij mij ook niet”, zo liet de eerste burger van West Maas en Waal weten. Hij stak de loftrompet over Mari van Rossum, Alouis van Hal en Anton van Rossum. Ze zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, vooral vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor de dorpsgemeenschap.
Neem nou Mari van Rossum: hij heeft zijn koninklijke sporen verdiend bij onder meer carnavalsvereniging De Oude Gierpont, Winkeliersvereniging Tiel en de harmonieën Koningin Wilhelmina en Kunst Na Arbeid.
Zijn (achter)naamgenoot Anton van Rossum werd geprezen vanwege zijn inzet voor voetbalvereniging Unitas ’28, CV De Oude Gierpont en kinderboerderij De Grote Gemeente.
En Alouis van Hal werd gelauwerd in verband met zijn verdiensten voor onder meer het kerkbestuur, de Diaconale Raad, zorgcentrum Henricus, de Stichting Individuele Ouderen, Tennisvereniging Wamel en onze eigen Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid.