Volleyballers van Touché zweten voor hun clubkas (2007)

De Dreumelse volleybalvereniging Touché heeft zich in de zomer van 2007 in het zweet gewerkt om haar clubkas te spekken. En het loonde. Een half uur watertrappelen in het plaatselijke zwembad bijvoorbeeld, leverde 300 euro op. Tien leden zeulden een zwaarlijvige vrachtauto door de Julianastraat. Ze waren na afloop dan wel bek-af, maar ook 1400 euro rijker. Massaal touwtjespringen: ook dat was een activiteit waarmee talrijke sponsoren het nodige geld uit de zak werd geklopt. Ons camerateam was erbij. Jos Kruisbergen en Geert Megens legden het zomerse feestje vast in beeld en geluid en spraken met leden, het bestuur, omstanders en sponsors.
Touché wilde dat jaar eens wat anders dan langs bedrijven en huizen gaan om geld bij elkaar te schooien voor de jeugdactiviteiten van de vereniging. De leden sloegen de handen ineen en besloten die flink uit de mouwen te gaan steken. Er werd een feestelijke dag op touw gezet, vol uitdagingen. Gelukkig dienden zich talrijke sponsors aan voor de verschillende onderdelen. En zo kwam het dat de bodem van de clubkas weer voor een tijdje uit het zicht is geraakt.
Het ‘verdiende’ geld wordt goed besteed. Touché is druk bezig met de jeugd. De kinderen leren niet alleen goed volleybal spelen, maar ze worden ook op allerlei andere manieren beziggehouden. Enthousiast sommen ze op: “We hebben jeugdkampen, doen spelletjes, gaan zwemmen, er worden leuke dagen georganiseerd.”
Het is dan ook niet vreemd dat de vereniging uitblinkt door een geweldig saamhorigheidsgevoel. “We zijn echt ook een vriendenclub”, zeggen de oudere leden.
En meer zelfs, zo onthult Karin Buijs. Zij was ooit heimelijk verliefd op Johan van den Hurk. Die zat op volleybal en om zijn aandacht te trekken werd Karin een jaar of elf geleden ook maar lid van Touché. Dat werd beloond, want anderhalf jaar later sloeg de vonk over. In het filmpje van Jos Kruisbergen is te zien hoe het stel parmantig de plaatselijke St.-Barbarakerk uitschrijdt: als man en vrouw!