Unitas kabouters steunen Energie4All (2010)

Wat stonden de ouders en opa’s en oma’s te genieten van hun kroost toen de Kabouters het speelveld van Unitas ’28 betraden. De jongste voetballertjes van Unitas’28 speelden niet zomaar een wedstrijd, maar een match voor het goede doel, tegen UHC.
De Wamelse kinderen waren zelf op pad geweest om kaartjes voor deze wedstrijd te verkopen in hun dorp, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan Stichting Energy4All. Ook kaartverkoper Wim Melsen was goed te spreken over de geweldige toeloop aan zijn kassa. Cineast Jos Kruisbergen filmde de wedstrijd en alle gebeurtenissen eromheen.
Jeugdwedstrijdsecretaris Jan Lamers twijfelde of het overvolle terras wel kaartjes had gekocht en trainer Antony van Wijk vertelde voor de draaiende camera van Jos Kruisbergen dat hij deze jonge kinderen er zich al van bewust maakt dat het niet altijd vanzelfsprekend is om gezond te zijn en voldoende energie te hebben. Natasja Verploegen uit Bergharen: “Een goed initiatief dat kinderen andere kinderen helpen, die het niet gemakkelijk hebben.
In de reportage van Jos Kruisbergen spat de energie ervan af, de hele meute loopt op een hoop en de bal is bijna niet te zien, maar wie weet lopen hier wel de toekomstige Nederlands Elftalspelers rond. De reportage kan op deze website (klik hieronder op het filmschermpje) worden bekeken. Jos Kruisbergen heeft er een prachtige clip van gemaakt, met de ambassadeur van Energy4All: Jochem van Gelder. Die vertelt voor de camera dat alle kinderen de droom hebben om voetballer te worden, de meeste met volop energie om die droom na te jagen. Iedere week worden er in ons land echter twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Die kunnen niet vrolijk rondrennen en voetballen. Jochem mocht een cheque in ontvangst nemen van 2600 euro. “Dat is prachtig”, aldus Jochem. “Prachtig en hartverwarmend, dat geld is keihard nodig voor onderzoek naar een medicijn dat er tot op de dag van de dag nog steeds niet is.” Maar, zo vertelde Van Gelder, “als het geld zoals nu blijft binnenstromen, kan professor Jan Smeitink met zijn team binnen 3 tot 4 jaar waarschijnlijk beginnen met de eerste behandeling.”
O ja, er werd bij de kabouters toch nog een rode kaart getrokken door de foutloos leidende scheidsrechter Joop Verseveld. En wie kreeg hem, tot grote hilariteit van de kinderen?
Jawel, onze cineast Jos Kruisbergen…