Druten stapt met nieuw shirt Vierdaagse 2016 in

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Druten stapt met nieuw shirt Vierdaagse 2016 in

Voor ’t eerst sinds vijftig jaar wordt Druten weer opgenomen in het Vierdaagseparcours. En daar zijn ze behoorlijk trots op in en rond het Maas en Waalse dorp. Dat bleek in de eerste januariweek tijdens een vrolijke plechtigheid in het gemeentehuis. Daar ontspon zich een klein feestje waarin Druten aankondigde dat het zich flink zal roeren tijdens het internationale wandelevenement, dat in juli 2016 voor de 100e keer zal worden gehouden.

Druten heeft aan het begin van het nieuwe jaar al vast een beetje aan de bel getrokken, door een ‘eigen’ Vierdaagseshirt te presenteren. Een shirt dat er zijn mag: een tikkeltje retro, met van die koordjes in de kraag. En uiteraard zijn ook de Vierdaagsekleuren oranje en groen erin verwerkt; héél subtiel, in de biezen. En jawel: het front laat een méér van levensgrote gladiool zien: vanouds hét motto van het wandelfeest.

“We zijn er vroeg bij”, geeft Drutens burgemeester Luciën van Riswijk toe voor de camera van Jos Kruisbergen. Daar is een goede reden voor: “We wilden eens een keer niet achter de muziek van anderen aan lopen…”

Na de shirt-onthulling werden de namen van tien prijswinnaars uit een grote hoop gevist: namen van wandelaars die vorig jaar in Wijchen hebben meegedaan aan een Drutense actie. Ze mogen dit jaar gratis meedoen aan de Vierdaagse, uiteraard onder de voorwaarde dat ze ook daadwerkelijk worden ingeloot.

De korte filmreportage van Jos Kruisbergen is te zien op de website van Tweestromenland in Beeld en Geluid: www.2bg.nl