BSV zorgt voor topvermaak aan de Wiel (2018)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

BSV zorgt voor topvermaak aan de Wiel

Door Bas van der Hoeven

Liesanne van Tiem vat de glijduik van de 24 meter lange schans de Wiel in krachtig samen: “Als je boven staat denk je óeh. Dan ga je er sjoeng vanaf en is het heel leuk. Ik ben al drie keer geweest.”

Bootspotvereniging ’t Wamels Kwartiertje heeft met Schuif ’m d’r in weer een gedenkwaardig spektakel toegevoegd aan een roemruchte historie. Natuurlijk stond Jos Kruisbergen er opnieuw met zijn neus en camera bovenop om de dag van 30 juni 2018 vast te leggen voor het nageslacht.

De film BSV zorgt voor topvermaak aan de Wiel toont alles wat de dorpsfeesten van de Bootspotvereniging zo uniek maakt. Zoals de enorme bouwkundige en organisatorische kwaliteiten van de BSV, de creativiteit én de grote aandacht voor de veiligheid. Behalve de schans is er een tokkelbaan: een zeventig meter lange staalkabel boven het water. Aan een tuig zweven kinderen naar de overkant. “Het lijkt wel alsof je vliegt”, zegt Sofhie van Hulst over de ervaring.

Niet alleen de deelnemers vermaken zich uitstekend. Het publiek geniet in de zomerzon van de hoogzwevers en inglijders, van muziek, van elkaar en van een biertje. Heel Wamel is uitgelopen, zo lijkt het. Bootspotter Jordy de Haas concludeert dan ook dat de activiteit ‘voor herhaling vatbaar is’.

Dat zou mooi zijn voor de allerkleinste Wamelnaren. Voor hen is er een opblaasglijbaan waarop ze kunnen oefenen voor het échte werk, later als ze groot zijn. Dan kunnen ze voordat ze van de schans gaan eerst naar het juweeltje BSV zorgt voor topvermaak aan de Wiel kijken. Om in die prachtfilm te zien hoe opa en oma dat vroeger deden.