Clip Maas en Waal (2008)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Jos Kruisbergen filmt al 28 jaar als vrijwilliger
We laten een rijke geschiedenis achter

Door Nicole Megens

Het was de vorige eeuw, 11 januari 1994, in het pittoreske Waaldorpje Wamel wordt de stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid opgericht. De commerciële televisie deed zijn intrede en de grote leermeester Gijs Stappershoef zei tegen zijn oud-leerling Jos Kruisbergen: ‘Het zou mooi zijn als jij het wonen, werken en leven in het Rivierengebied op film gaat vastleggen voor nu en latere generaties.’

De stichting werd opgericht en grote namen uit televisieland sloten zich ook aan als vrijwilliger en zijn tot op dag van vandaag ook al 28 jaar bij verbonden aan de stichting . Jos maakte reportages en documentaires voor de landelijke televisie, maar zijn hart lag in Maas en Waal. Samen met zijn assistent Geert Megens maakte hij vele reportages en documentaires.

De rest is geschiedenis en terug te vinden op onze website 2bg.nl Deskundigen verwoorden het mooi: van wat hier in Maas en Waal gebeurt, is niet alleen uniek voor Nederland maar misschien wel voor de hele wereld.

Jos Kruisbergen: ‘Maas en Waal was vroeger het armste gebied van Nederland en nu laten we een rijke geschiedenis achter.’ Een clipje met hoogtepunten van 2008 is terug te zien op www.2bg.nl