Fiets en Voetveren aanwinst in Rivierengebied (2023)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

 

Fiets-en Voetveertjes aanwinst in het Rivierengebied.

Henk van Zwam, een voormalig onderwijzer aan de Kubusschool in Druten, heeft na zijn pensionering zijn tijd en energie gewijd aan vrijwilligerswerk voor het fiets- en voetveer dat het schilderachtige stadje Batenburg aan de Maas verbindt met het Brabantse dijkdorp Demen. Deze veerverbinding heeft een rijke geschiedenis en diende vroeger als een belangrijke transportroute, zelfs toegankelijk voor autoverkeer via een pont.

Jos Kruisbergen, een cineast bekend om zijn vrijwilligerswerk voor de stichting Tweestroomenland in Beeld en Geluid, heeft een portret van Henk gemaakt. In dit portret wordt Henks betrokkenheid bij het fiets-en voetveer in beeld gebracht . Opmerkelijk was dat Kruisbergen Henk in het verleden al eens in de schijnwerpers zette, toen hij met zijn school en het Maas en Waals mannenkoor op nationale televisie verscheen, wat wereldwijde aandacht trok.

Hoewel Kruisbergen soms kritiek krijgt voor het promoten van Maas en Waal als toeristische bestemming, toont dit bijzondere portret van Henk aan dat de fiets- en voetveren een waardevolle toevoeging zijn aan het Rivierengebied. Ze trekken toeristen vanuit alle hoeken aan en dragen bij aan een levendige sfeer. De veerverbindingen dragen bij aan het karakter van de regio en hebben een positieve invloed op de lokale gemeenschap en economie.