RaboclubSupport (2023)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Wanneer een nieuw gebied wordt aangewezen voor bouwactiviteiten, is het van groot belang dat een archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd voordat er daadwerkelijk wordt gebouwd. Dit onderzoek onthult hoe mensen in vroegere tijden leefden, door het bestuderen van overgebleven sporen en artefacten die ze hebben achtergelaten. Het vertelt het verhaal van degenen die ooit op die plek hebben gewoond en gewerkt. In het jaar 2023 bestaat “Tweestromenland in Beeld en Geluid” al meer dan 29 jaar. Gedurende al die jaren heeft Maas en Waalse chroniqueur Jos Kruisbergen zich als vrijwilliger ingezet om bijna dag en nacht het leven, werken en wonen in de regio Maas en Waal vast te leggen.

Als voorzitter ben ik trots op het toegewijde team van vrijwilligers en adviseurs die belangeloos bijdragen aan dit project. Samen werken we eraan om het culturele erfgoed van onze regio te bewaren en door te geven aan toekomstige generaties. Het vastleggen van deze verhalen in beeld en geluid is een kostbare onderneming. Daarom roep ik op tot uw steun. Van 4 tot 26 september heeft u de kans om ons te ondersteunen door te stemmen bij Rabobank ClubSupport op “Tweestromenland in Beeld en Geluid”. Uw stem kan helpen om dit waardevolle werk voort te zetten en de geschiedenis van onze regio levend te houden voor de komende generaties.

Voorzitter Wim Lamers