Jos Kruisbergen filmt Maas en Waal al 25 jaar als vrijwilliger

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Jos Kruisbergen filmt Maas en Waal al 25 jaar als vrijwilliger

Het zijn fantastische documenten van grote waarde. Ontroerend, het zijn waterdruppels waarin de wereldgeschiedenis wordt weerspiegeld, maar vooral ook verhalen van en over mensen op wie je trots mag zijn als Maas en Waalse samenleving. Veel geuis in de wetenschap dat de waarde bij het verstrijken van de tijd alleen maar zal toenemen.

Dat schreef professor Gerard Rooijakkers, hoogleraar Volkskunde, ooit over de films van Jos Kruisbergen.

De vlag kan uit! De stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid bestaat vandaag precies 25 jaar en dat mag best even worden gezegd. Jos Kruisbergen filmt al ruim 30 jaar, ook voor de landelijke televisie. Alles bij elkaar maakte hij om en nabij 700 reportages en meer dan 100 documentaires.

Jos Kruisbergen: “Maas en Waal was vroeger een van de armste gebieden van Nederland. Nu is het een rijke streek op het gebied van cultuur. Wij als stichting laten het leven, wonen en werken voortleven voor de eeuwigheid. Ik ben de vele mensen die vertrouwen in mij hebben gehad, ontzettend dankbaar.”